tisdag 25 september 2007

ALLA BOKNINGARNA KLARA!

Nu har de sista pusselbitarna fallit på plats.
Vi har kontakt med alla hotell, flygbolagen har bekräftat våra bokningar och res-rutten är spikad.
Så här kommer det att se ut:
Vi landar in lite mjukt på Tahiti i fem dagar. På Le Meredien Tahiti. Tror det kommer att behövas lite chill out där då tidsskillnaden nog kommer att kännas en del.
Därifrån ska vi ta dagsturer med båt till Moorea. En av de öar många rekommenderar ett besök på.
Sedan flyger vi till Rarotonga på Cooköarna. Blir mest en mellanlandning innan vi flyger vidare till Aitutaki. Där bor vi ett par nätter på paradise Cove i en beachbungalow.
Runt Aitutaki är lagunens vatten på många ställen så grunt att det inte alltid går att bada. Att välja location på hotell är därför viktigt. Boende på den västra delen av ön rekommenderas. Där har man skydd innanför korallrevet, bra stränder och mycket koraller att snorkla runt. finns tydligen också en 15m djup ränna där någonstans. Den leder ut i havet. Inte speciellt hälsosam badplats när ebben är på väg alltså. det bör gå med vindens hastighet och nollkoll RAKT ut till hammarhajarna som jag just till min stora fasa läste om i Dive in Style - En kanonbok för er som dyker. Samma förlag som gett ut böckerna om "Hip Hotels" på olika teman.
Den 15:e blir vår ö ledig så den 16:e flyttar vi in :o)
Ensamma på ön. Laga mat över gasol, njuta och kolla på "turisterna" som bara får stanna till på guidade utfärder någon timma på "vår" ö...
Fem dagar.
Hoppas vädret blir bra...
Efter One Foot Island och några dagar till på Aitutaki - åker vi så till Bora Bora. För har vi nu äntligen tagit oss ända dit ner så bara MÅSTE vi ju bo i en Ower Water Bungalow.
De sista två nätterna bor vi på Tahiti igen. För säkerhets skull.
Så att inga stormvindar sätter P för hemresan.
Fast vore det inte för barnen - så skulle det ju kanske inte göra så mycket..

1 kommentar:

Anonym sa...

Aah! så härliga blå vattenvyer, får mig att tänka på Torneträsk en sen Augustidag.