torsdag 1 november 2007

HEMMA!

Det första vi såg när vi landade på Arlanda var My som hängde polynesiska blomstergirlanger runt våra halsar :o) Och Max & Maja välkomnade med ett nystädat hus :o) Underbart att få krama dem igen - och höra om allt som hänt dem! Roligt att få ge dem presenterna och visa bilder och filmer.

Den största chocken med att komma hem var annars att konfronteras med den svenska nyhetsbevakningen efter att i tre veckor följt den polynesiska, franska, engelska och amerikanska. Dagens största nyheter var enligt våra två Stockholmska kvällstidningar att en känd skådespelare skall ha urinerat på en byggnad i huvudstaden samt att "77-årige Elof inte fick köpa öl". Vi fick också veta den fruktansvärda konsekvensen av den skandalen som nu medförde att "hela världen skrattar åt svenska ICA". Ursäkta så mycket, men jag tror att världen skiter högaktningfullt i 77-åringen på ICA! Världens andra nyhetsbyråer har nämnligen fullt upp med att rapportera om klimatkrisen, stundande världskrig, krisen i Turkiet, naturkatastrofer, terrordåd, Burma, amerikanska räntan, Pakistan och annat mer omvälvande än den svenska alkohollagstiftningen. För övrigt är nu den fysiska resan slut. Det enda som återstår är att hitta rätt i tiden och att redigera och lägga ut lite videofilmer. Och därmed borde också den är bloggen sluta nu. Den var ju avsedd att beskriva vår resa till Söderhavet och det uppdraget är nu slutfört. Men jag har börjat gilla det här med att blogga..... Kommer hela tiden på små saker som var roliga och intressanta - sånt jag inte skrivit om. Så vem vet? I en eller annan form kanske bloggandet fortsätter? Ni som prenumerar på feeds/atom från den här sidan lär ju upptäcka när och om något nytt händer!? Tack för att du har följt med på resan! Välkommen att höra av dig om du planerar en resa till Paradiset och vill ha tips!

2 kommentarer:

Reseskribent Inger sa...

Hej!

Hittade din blogg via bloggvärldsbloggen på Aftonbladetblogg som idag länkar till dig.

Åh, vad härligt ni har haft det!

Var själv i Söderhavet 2001. Cooköarna (Ja, vi gjorde en tur till lagunen med stopp på bl.a. One Foot Island när vi var på Aitutaki. Var också i Samoa. Längtar tillbaka.

Kanske, kanske åker vi jorden runt nästa höst/vinter med stopp i Söderhavet.

Min reseblogg finns på: http://blogg.aftonbladet.se/13829/

Håller också på att bygga en sajt om reseskrivande:
http://reseskribenterna.se

Sofie på Tallholmen sa...

åh tack så mycket :D vad kul att du tittade in :) visste inte att Linus brukade kolla in min blogg men det var också en trevlig överaskning. Svanarna har blivit riktigt tama och kommer nästan upp på verandan, det kan vara lite jobbigt ibland.
Hälsa alla, vi ser er patrulera runt koholmen :) det känns tryggt, dåhåller ni samtidigt en koll på tallis :D
kram