torsdag 11 oktober 2007

BLAND DELFINER & VALAR

Nu har vi tagit reda på lite mer om vithajen från dem som vet! Det var en Lemonshark. Inget annat! Det hävdar de lokala dykarna bestämt. Vattnet här är alldeles för varmt för att vithajen ska kunna leva här. SÅ - Hur var er dag? Ska berätta lite om vår: ( kl är nu 16.54 hos oss) Medan ni andra plockade av middagen var vi omgivna av minst 100 flasknos delfiner. Och medan ni såg på 22-nyheterna – hade vi ”close encounters” med 4 knölvalar! De simmade under vår lilla 5 meters Bayliner, lekte runt båten och avslutade uppvisningen 35 minuter senare med att lägga sig på rygg och spela död. Sedan plaskade hon med den stora stjärtfenan fem gånger för att sedan ge sig av… MAKALÖST! Valarna stötte vi på efter att i en dryg timme varit ute och letat efter dem. Vi var över till Moorea och sedan – ett par hundra meter utanför korallrevet strax söder om vårt hotell såg vi det första ”sprutet”. Vattenstrålen som de blåser ut. Det är så man hittar dem. De är verkligen magnifika! Guiden uppskattade den största till ca 15 m och 40 ton. Att se dem sväva förbi under båten är en riktigt, riktigt mäktig upplevelse! Valarna kommer hit under perioden augusti – oktober för att göra sina barn och för att föda dem. Medan de är här äter de ingenting. Flasknosdelfinerna bor i lagunen brevid vårt hotell. De sover där på natten i skydd från hajarna som finns utanför revet (tigerhaj & lemonsharks). På morgonen ger de sig tryggt ut igen eftersom hajar bara jagar och äter mellan skymning – gryning. Vi mötte dem på väg ut. Imorgon bitti ska vi ta kajakerna och se om det går att närma sig dem med kajak.

2 kommentarer:

My Dahlström sa...

Assnygg bild på dig mamma! hoppas ni har det jättebra!

fööörlåååååt för att jag stör med sånt här, men jag hittar INTE deltagarlistan för nästa veckas UGL!!! jag vill inte besvära katarina enander med problemet, men jag hittar ingen pärm eller nånting för den veckan! var finns listan! snälla svara fort! pusspusspuss

Anonym sa...

Vår dag var ganska lik er. Vaknade också tidigt. Har också sett vatten mest hela dagen, uppifrån dock. Ätit en kulinarisk lunch (i skolmatsalen tillsammasn med 100 barn), och middagen hägrar.Enda skillnaden är väl att vi har fått ha mer kläder på oss. -1 i morse och ca 5 grader mitt på dagen. Petitesser.
Vi är inte ett dugg avundsjuka!
Kram
Anna